Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ιταλικά Μελομακάρονα




Υλικά:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
5 αβγά χτυπημένα καλά
2 κουταλιές βούτυρο
¼ κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες
μισό ποτηράκι του λικέρ
λάδι για τηγάνισμα
1 κούπα μέλι
½ κούπα ζάχαρη
1 χούφτα χοντροτριμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το αλεύρι, το μπεηκιν πάουντερ, το βούτυρο, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού με ελάχιστο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη.
Κατόπιν προσθέτετε το λικέρ, τις βανίλιες και σταδιακά τα αυγά και αναδεύετε καλά μέχρι η ζύμη να μαλακώσει.
Ζυμώνετε για λίγο και αφήνετε τη ζύμη για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί.
Κατόπιν πλάθετε μικρά κομματάκια ζύμης – όπως τα δικά μας μελομακάρονα – τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε λάδι που έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά.
Τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά και μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Κατόπιν τα βγάζετε από το λάδι και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα σκεύος παρασκευάζετε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το μέλι. Μόλις το σιρόπι ετοιμαστεί βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα struffoli…ή τα μελομακάρονα (όπως θέλετε τα λέτε) και τα πασπαλίζετε με τα καρύδια.
Σερβίρονται όπως περίπου και τα δικά μας μελομακάρονα σε μία μεγάλη πιατέλα σε σχήμα κώνου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΟΛΑΚΚΗΣ ΠΗΓΗ GreekCook

2 σχόλια:

  1. Τελικα ειναι δυσκολη δουλεια να αναρτας εργασιες!!
    ΕΣΠΑΣΑ ΠΟΣΗΝ ΩΡΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξιζε όμως τον κόπο. Μπράβο Κωνσταντίνε μου, τα κατάφερες μια χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή